ZBUDUJMY ZAMEK - Pod chmurą z kulturą - wakacyjne warsztaty 2023

środa, 02 sierpnia 2023
Zdjęcie przedstawiające: ZBUDUJMY ZAMEK - Pod chmurą z kulturą - wakacyjne warsztaty 2023

2.08.2023 r. środa - odbyły się wakacyjne warsztaty dla dzieci pod hasłem ZBUDUJMY ZAMEK. Dzieci budowały zamek, który pod koniec zajęć stanowił scenografię do kukiełkowego spektaklu.

Warsztaty były adresowane do uczniów szkół podstawowych z terenu miasta Opola pozostających na wakacjach w mieście. Podczas trwających dwie godziny bezpłatnych warsztatów uczestnicy zbudowali zamek, z którego ustawiliśmy scenografię do spektaklu kukiełkowego. Zapewniliśmy uczestnikom wszystkie niezbędne do warsztatów materiały i narzędzia. Uczestnicy świetnie wykonali swoje zadanie. Zbudowaną scenografię wykorzystaliśmy do przedstawienia o straszliwym smoku ;) Animatorami kukiełek byli oczywiście uczestnicy zajęć :) Rodzice z ogromną radością podczas oglądania spektaklu podziwiali efekty pracy. Warsztaty przeprowadziliśmy dzięki dotacji na realizację zadania publicznego pn. "Pod chmurą z kulturą - wakacyjne warsztaty 2023" Miejscem realizacji warsztatów był namiot warsztatowy rozstawiony na terenie zielonym przyległym do Zamku Górnego w Opolu. Dziękujemy za dotację dzięki której możemy realizować działania na rzecz mieszkańców Opola oraz za udostępnienie terenu.