Nie Takie Nowe Zmagania Sportowe – Tarnów Opolski – Spotkanie II

sobota, 11 lutego 2017
Zdjęcie przedstawiające: Nie Takie Nowe Zmagania Sportowe – Tarnów Opolski – Spotkanie II

Dziś 11 lutego po raz drugi odwiedziliśmy wychowanków Domu Dziecka w Tarnowie Opolskim. Przywitano nas z wielką radością, wspominając ostatnie zajęcia – była to dla nas bardzo miła niespodzianka. Na początku zajęć zagraliśmy wspólnie w Kubb, gra bardzo przypadła do gustu uczestnikom.

Drużyny wzajemnie gorąco się dopingowały, emocje sięgały zenitu. Tak pozytywnej reakcji po wygranej jeszcze nie widzieliśmy.
Podczas zajęć odbywały się także rozgrywki z piłką.

Stałym punktem realizacji „Nie Takie Nowe Zmagania Sportowe” są warsztaty łucznictwa tradycyjnego. Po mimo tego, że to dopiero drugie warsztaty, uczestnicy poczynili wielkie postępy, strzelali bardzo celnie. W bardzo krótkim czasie zestrzelone zostały wszystkie baloniki przewidziane na dzisiejsze zajęcia.

Po dzisiejszych zajęciach zaobserwowaliśmy wiele pozytywnych zmian. Uczestnicy nie dążą już do wygranej za wszelką cenę, na pierwszym miejscu jest dobra zabawa i rozgrywka fair-play. Zawodnicy wspierają się, doradzają, pomagają i wzajemnie dopingują.